DONNA LISA

Roepnaam              Donna

Afstamming            Dancier x Wolkentanz

Geboortejaar         2009

Geslacht                 Merrie (Elite)

Stokmaat                176 cm

Kleur                       Vos

Niveau                    ZZL

Stamboek               Hannoveraner 

Fokker                     Gerd Lühr
 

Donna is een paard zoals je die waarschijnlijk maar zeer zelden tegenkomt. 

Met het oog op de toekomst kwamen we haar begin 2012 tegen in Coesfeld, Duitsland. Hoewel we in het begin nogal aarzelend tegenover de aankoop stonden, immers was ze pas 3 jaar en ik 14, hebben Engie Kwakkel en Jennifer Hoffman ons er van weten te overtuigen dat je een paard zoals Donna maar zelden tegenkomt, en met de juiste opleiding wel eens een hele goede keuze zou kunnen zijn…..

Maar dat die bevestiging zich al zo snel zou aandienen had niemand verwacht, het bleek een keuze die eigenlijk, tot nu toe, niet beter had kunnen uitpakken!

Onder zadel bij Jennifer Hoffman (USA) won ze in 2012 met overmacht de hoofdrubriek voor beste 3 jarige Hannoveraner paard  op  het WK jonge paarden in Verden, Duitsland. In zowel de kwalificatie als finale in troefde ze, met een 9,5 voor de galop, een 9 voor aanleg als dressuurpaard, een 9 voor haar prestatie en een totaalscore van maar liefst 8,75, bijna 40 geselecteerde combinaties af.

Uiteindelijk eindigde ze in de overal score zelfs nog boven de 3 lentes tellende hengst Fürst Nymphenburg II (Florencio I x De Niro) die in zijn klasse met evenzoveel combinaties aan het langste eind trok met een totaal van 8,5.

Begin 2014 hebben we besloten om Donna naar Nederland te halen en hebben we Dominique Filion gevraagd of ze haar verder wilde opleiden. De reden hiervan was gelegen in mijn wens dat ik inmiddels zelf ook bij Dominique trainde en op die manier met Donna mee zou kunnen groeien.

Nu, aangekomen in 2016, ben ik zelf bezig Donna verder op te leiden richting de Prix St. George.

Ons doel is om begin 2017 ons wedstrijddebuut te maken.

CONTACT

DO YOU HAVE ANY QUESTIONS? DON'T HESITATE TO CONTACT ME.
info@lauraquint.nl
+31 (0) 6 31 68 13 83
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

©2016 BY LAURA QUINT. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

Sponsors: